Bijvoorbeeld: 11/09/2018

Kerst in de stad

Verschillende evenementen zorgen dit eindejaar voor de nodige kerst- en wintersfeer in Hasselt. Naast heel wat animatie tijdens de drie shoppingweekends en vaste waarde Winterland, behoren ook de Joe Kerstparade, Wintervertellingen en de Warmathon tot de grote publiekstrekkers.
 

 

Wintervertellingen
Op de abdijsite van Herkenrode wordt samen met TVL op woensdag 20 december (20u) het gratis evenement wintervertellingen met Steven Mahieu georganiseerd. Hij zal ongetwijfeld op je lachspieren werken. Het concept is eenvoudig: iedereen brengt zelf zijn stoeltje mee en geniet een uur lang van een leuke show.

Kerstparade
Een andere publiekstrekker vormt dit jaar ongetwijfeld de Joe Kerstparade. Heel de maand december staat Kerstmis centraal op deze radiozender. Vanaf vrijdag 9 december staat Joe twee weken lang met een eigen Christmas House op Winterland. Op vrijdag 22 december trekt de magische Joe Kerstparade door de straten. Verwacht je aan feeërieke praalwagens met sfeervolle muziek, kerstelfen, sneeuwmannen en alles wat winters is.

Warmathon
Dit jaar is de week voor Kerstmis (van 18 t/m 24 december) opnieuw De Warmste Week. Ook dit jaar kan iedereen warm lopen voor de meer dan 1000 goede doelen van Music For Life in Hasselt op dinsdag 19 december op en rond de atletiekpiste in Kiewit van 14 tot 20u.

Daarnaast maken ook de kleine gezellige kerstmarkten en initiatieven van lokale organisaties van Hasselt een echte gezellige kerststad. Tijdens de drie koopweekends – op 9-10 december, 16-17 december en 23-24 december – wordt de Hasseltse binnenstad bovendien opnieuw ondergedompeld in de kerstsfeer. De winkels zijn op de koopzondagen geopend tussen 11 en 18 uur, met uitzondering van kerstavond. Dan sluiten ze om 16 uur de deuren. In het weekend van 16 en 17 december start de kerstmarkt ‘Chefs on Wheels’. Rondom de kathedraal staan tot en met 24 december een aantal foodtrucks en stalletjes opgesteld.

Een overzicht van alle kerstactitiviteiten :

 

4 evenementen gevonden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!