Bijvoorbeeld: 16/07/2019

De Hasseltse Jeneverfeesten 2018

Het derde weekend van oktober staat traditiegetrouw in het teken van de jenever, hét product waarmee onze stad naam en faam verwierf tot ver buiten de landsgrenzen. Met een sprankelend - of beter gezegd borrelend – programma wordt het kleinste glaasje geëerd.

Doe-feesten

Naast het proeven en genieten van een Hasseltse jenever, wat natuurlijk ook een doe-activiteit is, zijn er heel wat activiteiten waar deelname van de bezoekers wordt gevraagd. Zo is er op zondag de gekende kelnerwedloop, niet alleen voor kelners maar ook voor stamgasten, en zijn er voor kinderen weer heel wat uitdagingen: ze kunnen straatartiest worden, of zich aan graffiti wagen, muziek maken met appelen en bananen, goochelen en jongleren. Op het binnenplein van de voormalige RTT-gebouwen kan je Lindy Hoppen en op de Grote Markt zorgt het Feestcomité voor een extra ‘Hasselt danst’. Wie zin heeft om mee te zingen met toffe pop- en rocksongs kan terecht bij Great Balls of Choir.

Snuifje cultuur

Theatercompagnie Def Def brengt met ‘The Hunt fort the wild Tamagotchi’ een voorstelling voor jong en oud, het Genootschap ter bevordering van de Voordracht- en Vertelkunst brengt het verhaal van ‘Kleine Helden’, speciaal geschreven voor de Jeneverfeesten, Piet Kusters, bekend van ‘Belgium Got Talent’ en ‘Iedereen Beroemd’, verzorgt een voorstelling met charme en humor, woordkunstenaar Jee Kast reflecteert over ‘De wereld ziet de wereld niet’, Tim Davies komt naar de feesten met twee reuzegrote dieren en voor een vleugje jazz zorgt Kim in the Middle. Studenten van PXL-Music spelen legendarische songs met een hoog alcoholpercentage.

Natuurlijk zijn ook de vaste ingrediënten zoals het culinair jeneverdorp, de feesttenten, de voorstelling van de nieuwe museumjenever in het Jenevermuseum, de traktatie van het Borrelmanneke en -vrouwke, het Tuts-festival en de jeneverwandelingen aanwezig om de jeneverfeesten weer vorm en kleur geven.

zaterdag 20 en zondag 21 oktober
binnenstad
gratis (toegang)
www.jeneverfeesten.be

Verkeer

Zowel op zaterdag als op zondag wordt de binnenstad afgesloten tussen 10 en 22 uur. Bekijk hier waar je gratis of betalend kan parkeren.

Blijf altijd op de hoogte van onze evenementen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontdek onze partners