Bijvoorbeeld: 20/08/2019

Hasselt Carnaval

Het laatste weekend van maart is het weer tijd voor carnaval in de binnenstad met op zondag 31 maart de Internationale Halfvastenstoet met Stadspins Raf I. Bij het openen van het Carnavalsweekend installeren de carnavalisten Hendrik op de Grote Markt (za 30 maart 10u30). Hendrik is de eerste inwoner van Hasselt en zo ook de eerste carnavalist.

Om 14u30 worden jong en oud, scholen, jeugdverenigingen en carnavalsgroepen verwacht op het Kolonel Dusartplein om met de Bonte Clownenstoet door de binnenstad te trekken en Jeugdprins Willem I te vergezellen naar het Stadhuis. Hij trakteert samen met Stadspins Raf I alle aanwezigen op een heuse snoeplawine.

De 72ste editie van de Halfvastenstoet trekt zich zondag 31 maart vanaf 14u30 op gang voorafgegaan door de reclamekaravaan. Na de stoet kan er verder worden gefeest tijdens de Nacht van de Ambiance met Festeyn en Domino op het Capucienenplein of in de Tent op het Kolonel Dusartplein. Het volledige parcours van de stoet is terug te vinden op www.hasseltcarnaval.be.

van 29 maart t/m 1 april
binnenstad
gratis

 

Overzicht van alle activiteiten:

 

Geen resultaten

Blijf altijd op de hoogte van onze evenementen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontdek onze partners