Bijvoorbeeld: 15/08/2018

Beiaardfestival in de zomer

Ook dit jaar pakt de stad Hasselt in de zomer uit met het beiaardfestival. Elke vrijdag kan je om 20u genieten van zomerse klanken met enkele bijzondere projecten op het programma:

Op 29 juni bijt stadsbeiaardier Kenneth Theunissen de spits af met een uniek samenspelconcert met het trompetensemble onder leiding van Wilfried Theunissen. Daarnaast beiert Kenneth op 24 augustus samen met Martien van der Knijff op piano. De andere Hasseltse stadsbeiaardier Jan Verheyen brengt op 27 juli Musical on Bells samen met zangers Katrien Smets en Leendert De Vis. Die avond weerklinken musical hits over de daken van Hasselt. Als afsluiter van de beiaardzomer combineert Jan samen met de jonge beloftevolle gitaarvirtuoos Cedric Honings beiaard met gitaar.

Tijdens de andere avonden nemen stadsbeiaardiers uit binnen- en buitenland je muzikaal mee op sleeptouw. Aan de inkombalie van het beiaardmuseum kan je live videoprojecties van het concert op scherm volgen. Voor en na het concert is de beiaardtoren  te bezoeken (toegang: € 4/ gratis UiTpas).

Een overzicht van alle concerten:

 

3 evenementen gevonden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!