Bijvoorbeeld: 20/08/2019

Olieverf: schilderen met Jef Bertels

Event detail

Olieverf: schilderen met Jef Bertels

Cursus of workshop
Meerdere kunstvormen
Korte omschrijving
Olieverf
Lange beschrijving
Olieverf

Schilderen in olieverf heeft ten onrechte de reputatie moeilijk, ingewikkeld en traag te zijn.

Deze cursus toont aan dat het integendeel makkelijk is om de basisprincipes van dit boeiende materiaal te begrijpen, en hoe het snel tot resultaten kan komen, profiterend van de rijke schakeringen en intense kleurendiepte ervan.

We bekijken hoe eeuwenoude schildertechnieken en frisse improvisatie hand in hand kunnen gaan, een benadering die Jef zelf toepast in zijn werk. Deze technieken zijn evenwel toepasbaar in elke vormentaal, stijl of genre.

Opbouw workshop

De eerste dag wordt er vooral geïmproviseerd, om de eigenschappen, mogelijkheden en snelheid van de verf te leren kennen.

De tweede dag gaan we de mogelijkheden van gelaagd schilderen bekijken, waarvoor we olieverf combineren met acryl of gouache. Hier leren we ook hoe een goede voorbereiding tot snelle resultaten kan leiden, maar ook hoe er altijd ruimte blijft voor ontdekking en verrassing.

Voor deze cursus werken we op met gesso geprepareerde panelen. Solventen of andere schadelijke producten hebben we niet, of nauwelijks nodig.

De cursus is toegankelijk voor zowel gevorderde olieverfschilders als absolute beginners. De nadruk ligt op het geven van informatie via demonstratie en intensief oefenen van verschillende werkwijzen.

Daardoor komen we misschien niet tot een afgewerkt resultaat, maar krijgen de deelnemers wel een grondig inzicht in het tot stand komen van schilderijen zoals die van mezelf en vergelijkbare schilders.

Inbegrepen: alle materialen (olieverf, acrylverf, houten en geprimede panelen, canvas)

Doelgroep: Volwassenen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
  Waar
  Hangar Bazarts
  Lummense Kiezel 68b
  3510 Kermt (Hasselt)
  Toon kaart
  Prijs
  € 150.0
  Basistarief: 150,00 €
  Organisator
  Bazarts vzw

  Blijf altijd op de hoogte van onze evenementen!

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  Ontdek onze partners