Bijvoorbeeld: 14/01/2019

Limburg kiest, de collectie verkiezingsdrukwerk in de kijker.

Limburg kiest, de collectie verkiezingsdrukwerk in de kijker.

Tentoonstelling
Korte omschrijving
Deze tentoonstelling zet één van de erfgoedcollecties van Bibliotheek Hasselt Limburg in de kijker: de collectie verkiezingsdrukwerk.
Lange beschrijving
Deze tentoonstelling zet één van de erfgoedcollecties van Bibliotheek Hasselt Limburg in de kijker: de collectie verkiezingsdrukwerk.

Verkiezingsdrukwerk is – voor onze collectie - alle drukwerk dat naar aanleiding van politieke verkiezingen in Limburg verspreid wordt. De collectie Limburgs verkiezingsdrukwerk bevat momenteel ongeveer 24 000 stuks, afkomstig uit Europese, federale, regionale, provinciale en gemeentelijke verkiezingen. De collectie is door zijn omvang en volledigheid uniek in ons land.

We tonen een weloverwogen selectie uit de collectie, van de verkiezingen voor het Europees parlement, het Vlaams parlement en de Senaat en de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hoewel het overgrote merendeel van het aanwezige drukwerk dateert van na 1976 besteden we ook aandacht aan de oudere stukken. We stellen de geselecteerde verkiezingen in chronologische volgorde voor: in principe vonden ze om de vier jaar plaats, hoewel ze ook vervroegd konden gehouden worden naar aanleiding van de val een regering. Voorts laten we de verschillende politieke strekkingen zo evenwichtig mogelijk aan bod komen, spreiden we de stukken over de volledige provincie en selecteren we een combinatie van reproducties en originele stukken.

Omdat de collectie bij elke nieuwe verkiezing uitbreidt, doen we bij deze ook een warme oproep om het verkiezingsdrukwerk dat je in je brievenbus krijgt te bundelen en te schenken aan onze dienst Erfgoed. We zullen er goede zorg voor dragen en toekomstige generaties zullen je dankbaar zijn.

Openingsuren tijdens de zomermaanden juli en augustus:
- van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 u.
- zaterdag van 10.00 tot 16.00 u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - vrijdag van 10:00 tot 19:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00
Waar
Bibliotheek Hasselt Limburg (Dusart)
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt
Toon kaart
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisator
Bibliotheek Hasselt Limburg

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!