Bijvoorbeeld: 20/08/2019

Kunstennacht 2019 @ Villa Basta

Event detail

Kunstennacht 2019 @ Villa Basta

Tentoonstelling
Korte omschrijving
Tijdens Kunstennacht openen bij Villa Basta exposities van jonge kunstenaars in het kader van Basta Basta Festival.
Lange beschrijving
Tijdens Kunstennacht openen bij Villa Basta exposities van jonge kunstenaars in het kader van Basta Basta Festival.

De kunstenaars van Villa Basta experimenteerden maandenlang binnen diverse kunstdisciplines. Op 9 mei stellen ze hun werk tentoon. Live muziek wordt verzorgd door muziekcollectief Basta Beats. Je kan er die avond ook workshops volgen. Hieronder staat een beknopt overzicht van het creatieve programma die avond.

PROGRAMMA
Als mixed-media kunstenaar en begeleider bij Villa Basta zal Laura Bertrands van Studio Berella een aantal van haar kunstwerken exposeren. Je kan die avond verschillende creaties van atelier Bast-ART bewonderen. Aansluitend bij de expo kan je bij Laura workshops stencil art volgen.
Visueel kunstenaar Florian Waerzeggers zal zijn werk 'Hey' vertonen, een video-installatie met een circulaire verhaalstructuur die geïnspireerd is door herhalende acties. Het is een bijzondere kortfilm zonder begin of einde. Aansluitend bij de video-installatie kan je de kortfilm en video-installaties van de jongeren van de groep Beeldmix bekijken.

Het fotografiecollectief maakte de afgelopen maanden allerlei werken binnen verschillende thema’s die verspreid in de Villa te bezichtigen zijn. Samen met deze werken kan je de ontwerpen van de jongeren van Grafisch ontwerp bekijken. Hun vertrekpunt zijn foto’s van lege panden in het centrum van Hasselt. De panden hebben ze in Photoshop een nieuwe creatieve invulling gegeven.

Het muzikale luik van de avond wordt ingevuld door de dj’s en producers van muziekcollectief Basta Beats. Zij voorzien muziek doorheen de hele Villa. Ook kan je bij Mathieu Céron, elektronisch muzikant en docent bij Villa Basta, workshops volgen rond het maken van een elektronisch soundboard.

Op vrijdag 26 april gaat het Basta Basta Festival van start met Lokale Helden. Tot en met zaterdag 18 mei zullen er in de Villa allerlei theatervoorstellingen, muziekoptredens, feestjes, een impro-battle, en hiphop avond plaatsvinden.

Meer info vind je op www.villabasta.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
tot
Waar
Villa Basta
Schippersstraat 13
3500 Hasselt
Toon kaart
Contact
Organisator
Villa Basta

Blijf altijd op de hoogte van onze evenementen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontdek onze partners