Bijvoorbeeld: 14/09/2018

First contact - première

First contact - première

Theatervoorstelling
Tekst en muziektheater
Lange beschrijving

Met First contact maakt Adriaan Van Aken niet enkel een nieuwe stripvoorstelling. Hij ontwikkelt bovendien de eerste volwaardige audio-based stripapplicatie ter wereld.

Een vroege veertiger, die nooit volwassen is geworden, beseft op een dag dat hij werkelijk alles bezit wat oppervlakkig gezien bij een volwassen leven hoort. Een huis in de stadsrand, een goedbetaalde job en een knappe echtgenote. Pas als zijn dochter zestien jaar wordt en volop haar eigen leven begint te leiden, wekt ze voor het eerst zijn interesse. De man zet alles op alles om haar alsnog te leren kennen. Maar of zij daar nog voor voelt?

Adriaan Van Aken gaat als theatermaker en auteur steevast op zoek naar hybride theatervormen en combineert tekst, muziek, videobeelden en audiomontage. Met zijn vorige voorstelling Dansen, drinken, betalen wierp Adriaan hoge ogen op The Ediburgh Fringe.

In First contact is het stemmenwerk voor rekening van Stijn Meuris en Sara Vertongen (vorig jaar nog door Humo uitgeroepen als Beste Actrice Internationaal voor haar rol in de film Le ciel flamand). Joris Caluwaerts (STUFF., Magnus, Zita Swoon...) trekt het project muzikaal en jong stripwonder Wide Vercnocke (Wildvlees, Narwal) zorgt voor de beelden.

Een unieke voorstelling voor strip-, theater- en muziekliefhebbers!

“***** A master piece mixed media fusion (…) Live acting rarely gets better than this.” Fringe Review

Wanneer
  Waar
  Cultuurcentrum Hasselt
  Kunstlaan 5
  3500 Hasselt
  Toon kaart
  Organisator
  Cultuurcentrum Hasselt

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief!