Bijvoorbeeld: 17/09/2019

Ciné Solidair vertoont kinderfilm Liyana (8+)

Event detail

Ciné Solidair vertoont kinderfilm Liyana (8+)

Film
Korte omschrijving
Op vrijdag 12 april presenteert Ciné Solidair de docu-animatie Liyana, voor kinderen vanaf 8 jaar. Afsluiten doen we met een speelworkshop.
Lange beschrijving
Op vrijdag 12 april presenteert Ciné Solidair de docu-animatie Liyana, voor kinderen vanaf 8 jaar. Afsluiten doen we met een speelworkshop.

Animatiefilm Liyana
Gcina Mhlope, gerenommeerd schrijfster, start een project met een groepje aidswezen in een weeshuis in Swaziland. Ze luistert naar hun verhalen en laat hen hierrond een personage creëren. Zo ontstaat de jonge heldin Liyana. Op een nacht vallen rovers hun huis binnen en ze ontvoeren de broertjes van Liyana. Aangemoedigd door haar oma vertrekt het meisje ’s anderendaags op een queeste. Onversaagd gaat ze achter de rovers aan, in de hoop haar broertjes terug te vinden.

Speelworkshop
Een dag zonder spelen? Gek toch. Stel je voor dat je woont tussen een wirwar van tenten, wasdraden, hekken, olijfbomen en een heleboel mensen. Zoals de vluchtelingenkinderen op het Griekse eiland Lesbos. Waar zou jij dan spelen? En welke spelletjes zou je maken? Bedenk mee de strafste speelplek, samen met ontwerpster Emma Ribbens. In 2017 won deze productontwerper de Wanatoeprijs met Nomadlab, een toolkit voor kinderen in vluchtelingencentra.

Inschrijven kan via link onderaan! Tickets: € 4 (1 drankje inbegrepen), ter plaatse te betalen aan de kassa. De drankopbrengsten van de avond gaan naar de 4de pijlerorganisaties.

Ciné Solidair
Op allerlei manieren sluipt de wijde wereld binnen in ons dagelijks leven. Het besef dat wij Hasselaren niet alleen op de wereld zijn, leeft maar al te goed. Supermarkten liggen vol exotische producten, ondernemingen kiezen voor een toekomst in lageloonlanden, informatie gaat razendsnel de wereld rond en mensen bewegen voortdurend over landsgrenzen heen. Problemen die nu nog ver van ons bed lijken, kunnen morgen ook de onze worden. Veel van deze bezorgdheden zijn vandaag de dag reeds voelbaar. Denk maar aan de recente klimaatmarsen, de dagelijkse nieuwsberichten over de vluchtelingenstroom, de vele debatten rond integratie en genderdiversiteit, enz...

Met Ciné Solidair brengt de stad Hasselt enkele van deze hedendaagse thema’s aan het licht met een gevarieerd filmprogramma om de blik van groot en klein te verruimen. Op vrijdag 15 maart start het eerste deel van het programma in de Nieuwe Zaal. We starten met thema-avonden rond de thema’s gender, multiculturaliteit, vervuilende en oneerlijke industrie en vluchtelingen. Na het tonen van een documentaire volgt er een boeiend debat over het thema tussen experten en 4de pijlerorganisaties – organisaties met een ontwikkelingsproject in het Zuiden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
tot
Waar
DE NIEUWE ZAAL
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt
Toon kaart
Prijs
€ 4.0
Basistarief: 4,00 €

Blijf altijd op de hoogte van onze evenementen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontdek onze partners