Bijvoorbeeld: 20/08/2019

Begin je verhaal bij de Zelfmoordlijn 1813 . . .

Event detail

Begin je verhaal bij de Zelfmoordlijn 1813 . . .

Cursus of workshop
Gezondheid en zorg
Korte omschrijving
Wil je iets kunnen betekenen voor anderen? Heb je een groot inlevingsvermogen en een warm hart voor mensen die het niet meer zien zitten? Kan jij tijd vrijmaken om naar mensen in nood te luisteren en beschik je over een goede dosis draagkracht? Dan is het beantwoorden van de Zelfmoordlijn misschien wel iets voor jou?
Lange beschrijving
Wil je iets kunnen betekenen voor anderen? Heb je een groot inlevingsvermogen en een warm hart voor mensen die het niet meer zien zitten? Kan jij tijd vrijmaken om naar mensen in nood te luisteren en beschik je over een goede dosis draagkracht? Dan is het beantwoorden van de Zelfmoordlijn misschien wel iets voor jou?

Iedereen die minstens 20 jaar oud is en zich voor tenminste een jaar kan engageren, kan zich kandidaat stellen. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, daar zorgen wij voor. In onze basisopleiding ontwikkel je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes.

De volgende opleidingen vinden plaats van februari-mei 2018 in Antwerpen, Gent, Leuven en Kortijk. Laat het ons weten via cpz@preventiezelfdoding.be

Ben jij de persoon die we zoeken om de Zelfmoordlijn 1813 te beantwoorden?Misschien start jij wel de basisopleiding om je hierop voor te bereiden? Lees onze vacature:

Taakomschrijving

Iedereen die zelfmoordgedachten heeft of zich zorgen maakt over iemand, kan 24/7 terecht bij de Zelfmoordlijn 1813. De vrijwilligers van de Zelfmoordlijn beantwoorden oproepen via telefoon, chat en e-mail, van thuis uit of vanuit een beantwoorderslokaal in Brussel en Leuven. Jaarlijks beantwoorden zij meer dan 14 000 oproepen. Opleiding, permanente vorming, coaching en ondersteuning zorgen ervoor dat je stevig in je schoenen staat om de Zelfmoordlijn te beantwoorden.

Je kan kiezen om telefoon, chat of e-mail te beantwoorden. Je engageert je voor minimum één jaar. Om je hiervoor klaar te stomen doorloop je een traject van opleiding en begeleiding door ervaren vrijwilligers en stafmedewerkers van het CPZ. Een specifieke vooropleiding heb je niet nodig.

Telefoon beantwoorden:
Je beantwoordt Zelfmoordlijn 1813 10u-20u per maand, waarvan 8 nachturen (22u en 6u) per 2 maanden. Je bepaalt samen met de staf waar en wanneer je de Zelfmoordlijn 1813 beantwoordt.

Chat beantwoorden:
Je bemant de chat van Zelfmoordlijn 1813 10u-20u per maand, met elke twee maanden een weekendwacht. Je bepaalt samen met de staf waar en wanneer je de Zelfmoordlijn 1813 beantwoordt.

E-mail beantwoorden:
Je beantwoordt 10u-20u per maand e-mails van Zelfmoordlijn 1813. Je bepaalt samen met de staf waar en wanneer je de Zelfmoordlijn 1813 beantwoordt.

Daarnaast neem je deel aan vijf intervisiemomenten per jaar die regionaal georganiseerd worden om je kennis en ervaring met anderen te delen en bij te schaven.

Wat bieden wij?

Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding heeft je heel wat te bieden:
Je werkt mee aan de preventie van zelfdoding in Vlaanderen
Je maakt deel uit van een ploeg gemotiveerde en betrokken vrijwilligers
Je krijgt een sterk onderbouwde en praktijk georiënteerde basisopleiding
Je kan rekenen op professionele begeleiding en permanente vorming
Je bent verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen

Wie zijn wij?

Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) is een vzw met als basisdoelstelling het voorkomen van zelfdoding. Dat doen we al sinds 1979. Het CPZ werkt vanuit drie pijlers die elkaar onderling aanvullen en versterken: de Zelfmoordlijn 1813, Vormingsdienst en Studiedienst. Het CPZ is door de Vlaamse overheid erkend als organisatie met terreinwerking suïcidepreventie door laagdrempelige telezorg.

Interesse?

Interesse om de Zelfmoordlijn te komen versterken? Laat het ons hier weten. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste kennismaking. Onze basisopleiding start binnenkort in jouw regio (Antwerpen, Gent, Leuven en Kortrijk). Omwille van de anonimiteit van de Zelfmoordlijn 1813 vragen we je om discreet om te gaan met je intentie om vrijwilliger te worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

tot

Waar
Hasselt
Nog te bepalen
3500 Hasselt
Toon kaart
Prijs
gratis
Organisator
Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Blijf altijd op de hoogte van onze evenementen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontdek onze partners