Bijvoorbeeld: 24/04/2019

20ste editie Krokusfestival

Het internationaal kunstenfestival voor jong publiek, dat plaatsvindt van vrijdag 24 februari  t/m donderdag 2 maart, viert feest. Voor de 20ste keer viert het de kunsten voor jong publiek met een eigenzinnig en prikkelend festivalprogramma vol theater, dans, video, muziek, performances en speelse installaties.

Als ‘ambassadeur van de kunsten voor jong publiek’ is het Krokusfestival een avonturenfestival met veel nieuwe makers en voorstellingen/installaties. Dit jaar maar liefst 7 premières van o.a. Laika en FroeFroe, maar ook  9 Belgische premières uit Nederland, Denemarken, Zweden, Italië, Schotland en Spanje. Met voorstellingen in de stad, in turnzalen, in klassen, in vrachtwagens, in containers, op straat. Krokusfestival is dus overal, en nooit alleen.

Museum van ons

Speciaal voor de feesteditie komt er ook een tijdelijk museum. We verzamelen allemaal wel iets. Sommigen hebben heel wat spullen. Anderen hebben maar enkele bijzondere voorwerpen. Maar elk van die dingen vertelt iets, een verhaal, ook en vooral over jezelf. Heb jij ook zo'n speciaal voorwerp? Misschien is het een schelp, of een veer, of een pop, of een schoen, ... Leen het tijdelijk aan het Krokusfestival en kom alles bekijken in Het Museum van Ons! Elk voorwerp vertelt een verhaal, wat is jouw verhaal?

Feest

Hoe vier je een festivalverjaardag? Krokusfestival doet dat zo: kinderen en ouders verwennen, net zoals altijd maar nu wel een tikkeltje extra. Makers die belangrijk waren en zijn worden uitgenodigd voor het festival, er komt een speciale opening, het cultuurcentrum maakt een boek over het Krokusfestival en ze serveren taart! En verrassingen!


Van 24 februauri t/m 2 maart
Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5

Overzicht alle voorstellingen


Voor meer info:
www.krokusfestival.be

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ontdek onze partners